BejelentkezésElfelejtett jelszó?

Regisztráció

Bizonyára te is többször szeretted volna már nyilvánosan kifejezni a véleményedet a tanáraidról. Nem vagy ezzel egyedül. Ez az a hely ahol végre megteheted. Mindössze egy egyedi email-címre és felhasználónévre van szükséged, hogy tag legyél.


Regisztráció

GYIK


 

GY.I.K.

Gyakran Ismétlődő Kérdések
Miért hoztuk létre az Osztályozz.hu oldalt?

Sajnos sokan teljesen félreértelmezik kezdeményezésünk célját. Semmi sem áll tőlünk távolabb, minthogy megalázó értékelésekkel bosszúállásra sarkalljuk a diákokat. Épp ellenkezőleg: bátorítást, pozitív visszajelzést szeretnénk adni azok számára, akiket a tanítványok elismerően értékelnek. Folyamatosan dolgozunk olyan fejlesztéseken, szigorításokon amelyek kifejezetten ezt a célt szolgálják. Meglátásunk szerint érezhetóen csökkent a pedagógusok elismerése, ezért gondoljuk úgy hogy minden olyan fórumra szükség van, ahol a pedagógusok elismerést kaphatnak. Ezért született meg az Osztályozz.hu.

Kiket takar az Osztályozz.hu csapat?

Bármilyen meglepő, mi magunk is gyakorló tanárok vagyunk, méghozzá főállásban egy fővárosi szakközépiskolában, óraadóként pedig több felsőoktatási illetve felnőttképzési intézményben. Végzettségünket tekintve informatika tanárok, illetve pedagógiai értékelési szakértők. Nem áll mögöttunk semmilyen politikai vagy vallási csoport, az oldalt szabadidőnk felhasználásával fejlesztjük.

Miért jelenhetnek meg a tanárok nevei az engedélyük nélkül?

A tanárok helyi szinten közismert, közfeladatot ellátó személyek. E minősítésükben nem csak nevük jelenhet meg gyakorlatilag bárhol a hozzájárulásuk nélkül, hanem még különféle vélemények is elhangozhatnak róluk, akár szélesebb körben is. Mivel oldalunkon a tanárok nevén túl semmilyen személyes adatot nem jelenítünk meg és nem is tárolunk, tevékenységünk semmilyen jogszabályba nem ütközik, melyet az adatvédelmi ombudsman hivatalának 2009-es vizsgálata is igazol.

Elvesznek az osztályzataim ha osztályt vagy iskolát váltok?

Természetesen nem. Nagyon fontosnak tartjuk hogy a pedagógusok értékelése a lehető legközelebb áljon a valósághoz, és tudjuk hogy ezt csak minnél több vélemény figyelembevételével lehet elérni. Ezért az osztályzataid nem csak új évfolyamba lépés után, hanem még iskolaváltás esetén is érvényesek maradnak. Persze ahogy te is változol, úgy tanárid is változhatnak. Emiatt az oldalnak is lehetőséget kell biztosítani arra, hogy mindenki lássa ha a tanár mostani eredményei eltérnek a sokéves átlagtól. Hogy észrevehető legyen a változás, az oldal a részletes bizonyítványokban külön is megjeleníti a volt és a még most is az iskolába járó diákok osztályzatait.

Miért nem adhatok csupa 1-est vagy 5-öst?

Nagyon sokan kérdezték hogy miért nem fogadjuk el a két legszélsőségesebb lehetőséget. De gondold csak végig, milyen esetben adnál például csak ötöst? Mondjuk mert nagyon kedveled az említett tanárt és szeretsz az óráira járni, ezért megérdemli hogy minnél jobb legyen az eredménye. Így azonban máris szubjektív a véleményed mert elfogult vagy vele szemben, nekünk pedig az érzelmektől mentes véleményedre van szükségünk. Persze ez azt jelentené hogy mindenkinek közömbösnek kellene lennie a tanárok értékelésekor, amiről tudjuk hogy lehetetlen. Mégis úgy hisszük hogy, a tökéletes bizonyítványok megszünésével még egy lépéssel közelebb jutottunk a valósághoz. A másik végletnél ugyanez a helyzet. Ha valakinek csupa egyest akarsz adni akkor haragszol rá vagy nagyon nem szereted, de ez nem jelenti azt hogy minden szempontból elfogadhatatlan pedagógus lenne.

Nincs igazunk? Mások vagyunk - másképp gondolkodunk. Ha továbbra is sokan érzitek a csupa ötös szükségességét, és meg tudtok győzni a fentiek ellenkezőjéről, akkor megfontoljuk a tökéletes bizonyítványok engedélyezését. Várjuk a véleményeket a fórumon.

Osztályozhatom a régebbi iskoláimat és tanáraimat?

Mindenképpen. Tudjuk hogy az elején mi magunk voltunk azok akik próbáltak lebeszélni erről benneteket, de be kellet látnunk hogy igazatok van. Egy tanár kihatással lehet diákjainak akár egész életére. De ha öszinték akarunk lenni, akkor el kell ismernünk hogy ez fordítva is igaz. Egyetlen diák is elég ahhoz hogy megváltoztassa egy tanár karierjét. Éppen ezért ha úgy érzed hogy a Te véleményednek is ott a helye a régi diákok osztályzatai között, akkor ne habozz.

Viszont továbbra sem szeretnénk, ha mindenki korlátozások nélkül cserélgetné az iskoláit. Minden tanévben három lehetőséged van változtatni a profilodon, vagyis maximum két másik iskolát tudsz osztályozni.

Copyright © 2021 Osztályozz.hu | Minden jog fenntartva